Johan bakom stugorna

Johan Hörnqvist är en allkonstnär som brinner för skogen och naturen, han sitter inne med en mångåriga kunskaper inom det traditionella skogsbruket, som omhändertagadet av skogen och dess kretslopp. Han är en mångsysslare som sällan har en lugn stund. Arbete, nöje och hobby går hand i hand och det finns ingen riktigt klar linje där emellan. Men då hobbyn äntligen får ta plats så skapar han alster i trä från naturen och skogen som han värnar om, villket återspeglas i hans konsthantverk.


Vad är Johans Stugor?

Johan Hörnqvist är grundaren till projektet Johans stugor. Det började med en ide under våren 1995 och som sedan började ta fart 1996. Ett projekt som började som en ide och hobby och som utveklats allt eftersom genom åren till där vi är idag.

Iden var att bygga 2 stugor i gammal timrad teknik, i hållbart genuint material från skogen med ekoligskt tänk och såklart utedass, utan ström och vatten. Där du som stughyrare får möjligheten att få ett andningsplats från den dagliga stressen och måsten.

Att kunna fiska från bryggan som ligger ute i älven, eller att bara sitta nere vid vinskyddet och lyssna på den sprakande elden och höra älvens brus och känna naturens lugn.